Polityka prywatności

Polityka prywatności

Drogi Użytkowniku, poniżej przedstawiamy naszą politykę dotyczącą prywatności. Znajdziesz tu informacje dotyczące tego w jaki sposób, w jakim celu i w jakim zakresie zbieramy i przetwarzamy Twoje dane osobowe.

W przypadku jakichkolwiek pytań nie wahaj się skontaktować z nami pod adresem pomoc@mateuszgola.pl.

Kim jesteśmy?

Administratorem Twoich danych jest firma Mateusz Gola z siedzibą w Warszawie, ul. Marszałkowska 27/35/m.32, 00-639 Warszawa, NIP: 701-00-08-828, REGON: 142559697

Skąd mamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane dostajemy od Ciebie. Podajesz je nam kiedy rejestrujesz się jako użytkownik chcąc korzystać z naszego serwisu czy zapisując się na newsletter (imię, nazwisko, adres mailowy). Kolejne dane dostajemy od Ciebie kiedy chcesz przystąpić do transakcji zakupu oferowanych przez nas kursów on-line ( Twój adres, numer NIP, nr konta bankowego). Następne dane jakie zbieramy pochodzą z plików cookies, co bardziej szczegółowo opisuje Polityka plików cookies.

W jakim celu przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane przetwarzamy w celu zapewnienia Ci możliwości skorzystania z oferowanych przez nasz serwis usług. Imię i nazwisko oraz Twój adres mailowy jest niezbędny aby założyć konto użytkownika.

Jeśli zdecydujesz się na zakup konsultacji online w naszym serwisie, będziemy przetwarzali Twoje dane celem przeprowadzenia transakcji – odebrania zapłaty za konsultację, wysłania potwierdzenia czy np. wystawienia faktury.

Jeżeli wyraziłeś na to zgodę, to będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe również w celu przesyłania informacji handlowych. Nasz serwis ciągle się rozwija i chcemy zapewnić Ci pełną informację dotyczącą tego co oferujemy. Zgoda na tego typu wiadomości nie jest obowiązkowa. Jeśli nie chcesz otrzymywać informacji tego rodzaju, możesz w każdej chwili z nich zrezygnować, a my dołożymy wszelkich starań byś pomimo tego był w stu procentach zadowolony z oferowanych przez nas usług. 

W ramach naszego marketingu chcemy móc prezentować na naszej stronie dopasowane do Twoich zainteresowań oferty oraz promocje. W tym celu dokonujemy czynności profilowania, które jednak w żadnym przypadku nie będzie miało wpływu na Twoje prawa lub wolności, ani nie będzie w inny podobny sposób na Ciebie wpływać. 

W jakim zakresie przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane przetwarzamy w poniższym zakresie:

  • imię i nazwisko
  • nazwa firmy
  • adres siedziby
  • numer NIP
  • adres e-mail
  •  numer telefonu
  • historia transakcji
  • Twój bank i numer rachunku bankowego, z którego dokonywałeś płatności
  • informacje o sposobie korzystania przez Ciebie z naszego serwisu (jeśli wyrazisz zgodę na pliki cookies*)
  • numer IP, z którego komunikujesz się z naszym serwisem
  • informacje o urządzeniu, z którego korzystasz odwiedzając nasz serwis, w tym o jego ustawieniu (np. przeglądarka, rozdzielczość ekranu)
  • historia Twojej komunikacji z nami
  • dane pochodzące z publicznie dostępnych źródeł
  • informacje o źródłach pozyskania Twoich danych
  • Twoje reklamacje
  • dodatkowe informacje o sobie, które mogłeś zawrzeć w korespondencji e-mail lub które mogłeś podać w trakcie rozmowy telefonicznej z naszym przedstawicielem
  • udzielone przez Ciebie zgody.

Na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Główną podstawą do przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych jest umowa jaką zawierasz z nami tworząc konto w naszym serwisie.

Dane dotyczące sposobu korzystania przez Ciebie ze strony serwisu, które uzyskujemy za pośrednictwem „cookies” przetwarzamy na podstawie Twojej zgody, wyrażonej zgodnie z art. 173 Prawa telekomunikacyjnego.

Twoje dane są także przetwarzane przez nas w celu ułatwienia nawiązania kontaktu z nami. W tym zakresie, podstawą przetwarzania jest nasz uzasadniony interes – musimy mieć możliwość kontaktu z naszymi Klientami i wykonywania prac, które sprawią, że nasza usługa będzie jeszcze lepsza

Komu przekazujemy dane osobowe?

Część czynności związanych z prowadzeniem serwisu wykonywana jest przez firmy zewnętrzne. Twoje dane są przekazywane następującym kategoriom podmiotów:

  • biuro rachunkowe, które pomaga nam w obsłudze księgowej;
  • systemy płatności, które obsługują płatności;
  • systemy do komunikacji, które pozwalają nam na kontakt z Tobą;
  • firmy hostingowe.

Twoje dane przekazujemy tylko wówczas, gdy jest to niezbędne do zrealizowania świadczeń, które zamawiasz. Nie sprzedajemy Twoich danych, nie udostępniamy komercyjnie Twoich danych podmiotom trzecim.

Jakie masz prawa?

Pamiętaj, że:

  • masz prawo w każdym czasie cofnąć udzieloną zgodę. Nie będzie to miało negatywnych konsekwencji dla samej usługi. Po prostu przestaniemy przesyłać do Ciebie nasze wiadomości marketingowe. Cofnięcie zgody pozostaje oczywiście bez wpływu na dotychczasowe przetwarzanie, jeszcze na podstawie zgody. Jeżeli chcesz cofnąć zgodę, napisz do nas.
  • masz prawo żądać dostępu do swoich danych osobowych;
  • masz prawo sprostować swoje dane osobowe a nawet je usunąć. Usunięcie danych, które są niezbędne do świadczenia usługi jest równoznaczne z usunięciem konta z serwisu.
  • masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania danych oraz żądać ograniczenia tego przetwarzania;
  • masz prawo do przeniesienia danych do innego administratora danych 
  • masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Twoje dane są przez nas przechowywane i przetwarzane dopóki korzystasz z naszych usług. Po usunięciu konta z serwisu, przetwarzanie przez nas Twoich danych polega na ich przechowywaniu przez okres odpowiadający okresowi przedawnienia roszczeń, jednak nie dłużej niż 10 lat.

Kontakt

Jeśli masz jakiekolwiek pytania napisz do nas na adres:

kontakt@mateuszgola.pl

Z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania.

Przewiń do góry